Direct naar artikelinhoud
Zaak-NethysUpdate

Ook huiszoeking in privéwoning van PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt in kader van zaak-Nethys

Jean-Claude Marcourt.Beeld BELGA

Er is vrijdag ook een huiszoeking geweest in de woning van de voorzitter van het Waalse parlement Jean-Claude Marcourt (PS) in Luik, in het kader van de Nethys-affaire. Dat heeft procureur-generaal van Luik De Valkeneer bekendgemaakt. Eerder was er ook een huiszoeking in de kantoren van Marcourt in het Waals parlement in Namen.

en

Onderzoeksrechter Frenay en procureur-generaal De Valkeneer voerden de huiszoeking uit rond 16 uur. “Deze huiszoekingen werden uitgevoerd in het kader van het Nethys-dossier met betrekking tot de vergoedingen toegekend aan bepaalde kopstukken”, verklaarde de procureur-generaal vrijdagavond aan Belga.

Eerder vrijdag was er al een huiszoeking in het Waals parlement in de zaak. De huiszoekingen zouden volgens verschillende bronnen te maken hebben met het dossier van de Luikse intercommunale Nethys. Ze zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt.

Volgens Le Vif wordt Marcourt genoemd als belangrijkste “onzichtbare hand” in de grote strategische beslissingen die de afgelopen 15 jaar binnen de Nethys-groep zijn genomen. Het gaat dan onder meer om de omstreden beslissing van mei 2018 van het remuneratiecomité van Nethys om hoge ‘retentievergoedingen’ uit te betalen aan bepaalde ex-managers van Nethys.

Video wordt geladen...