autobelasting
Volledig scherm
PREMIUM
autobelasting © Shutterstock

Nieuwe cijfers tonen aan hoe sterk uw autobelasting gestegen is: “Vlaming betaalt zich blauw aan groenere taksen”

Wie vandaag in Vlaanderen een auto koopt, betaalt daar in veel gevallen een pak meer belastingen op dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het groener fiscaal regime dat eind 2015 ingevoerd is, kent voornamelijk verliezers. “De meeste Vlaamse autobestuurders betalen zich blauw.”

290 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    hoogste tijd dat men eens leert inzien dat klimaat en milieu twee verschillende materies zijn. Voor het klimaat zijn wagens met dieselmotor de beste keuze...
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Ze zullen altijd wel iets vinden om goed voor zichzelf te zorgen. Voor het klimaat moet wel iets gedaan worden maar dat is voor alle landen samen! Zo lang in de arme landen niet wordt meegewerkt lost het weinig op.
  • Danny Leirs

    3 jaar geleden
    Bizar dat enkel de elektrische voertuigen worden bevoordeeld. Blijkbaar is dit de enige weg. Wat met de diversifiëring, CNG, bio ethanol, brandstofcellen enz... Ons Elektrisch net is hier niet voor berekent. Voor mij echt een heeeel kortzichtig beleid wat heel wat mogelijkheden laat vallen.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    We betalen ons GROEN nu Almaci erbij is . Bemoeit zich niet met corona wel hoe ze het geld uit onze zakken moet halen. 100 € per kg overgewicht is de norm.
  • boudewijn schepers

    3 jaar geleden
    Kortom: wat de Vlaamse regering zelf doet, verknoeit ze beter.