Agenten gewond bij controle motorrijder in Laken: drie opgepakte personen vrijgelaten

Themabeeld ©  rr

De drie personen die zondag waren opgepakt in Laken, zijn na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een scooterbestuurder die met zijn scooter wegvluchtte voor een politiecontrole in Laken en twee omstaanders die tussenbeide waren gekomen toen de politie de scooterbestuurder wilde arresteren. Bij dat incident raakten drie agenten gewond.

jvh
Bron: BELGA

De Brusselse politie had zondagmiddag rond 13.00 uur een scooterbestuurder opgemerkt die zonder valhelm rondreed. Toen de agenten de man wilden tegenhouden, ging die er vandoor. Na een achtervolging kon de politie de man alsnog tegenhouden en arresteren, maar twee omstaanders kwamen daarbij tussenbeide. Uiteindelijk werden ook zij opgepakt. De drie gewonde agenten werden naar het ziekenhuis gebracht.

“De bestuurder van de scooter werd ter beschikking gesteld van het parket”, meldt het parket maandagavond. “Hij werd, na verhoor door de magistraat van wacht vrijgelaten. De andere twee personen werden na hun verhoor door de politiediensten vrijgelaten. Het onderzoek zal worden verdergezet ten einde de juiste toedracht van de omstandigheden te achterhalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen