Photonews
Volledig scherm
© Photonews

LIVE. Kaap van 80.000 sterfgevallen in Frankrijk overschreden - Drempel van 800 besmettingen voor versoepelingen “kan herbekeken worden”

De voorbije week steeg het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land met elf procent. Uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano blijkt wel dat het aantal besmettingen wel lichtjes blijft dalen, de sterftecijfers dalen nog feller.Intussen blijft het koffiedik kijken voor de horeca: volgens minister Frank Vandenbroucke is een opening op 1 maart “ondenkbaar”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.

38 reacties

  • Pedro De Geest

    3 jaar geleden
    We halen de vooropgestelde cijfers niet, dus passen we de cijfers aan. En ondertussen blijkt het vaccineren stilaan een processie van Echternach. We zijn goed bezig zeker?
  • John Dupont

    3 jaar geleden
    Drempels in uitverkoop de ene na de andere omlaag dan weer omhoog. Deze passen zich aan aan de dan weer versoepeling of verstrenging. Vaccinatie vertraagd door stommiteiten of slechte aankopen. Mensen die oordelen over 6% in de verpleging alsof verpleging in deze Corona tijden een luxe is. Diegene die ons moeten gerust stellen maken het elke dag weer wat erger. En dat zijn de grootverdieners aan wat ons allen treft of kan treffen.
  • Johan Planckaert

    3 jaar geleden
    zorg in de eerste plaats voor een snellere vaccinatie ipv met versoepelen bezig te zijn
  • Luc Huyghe

    3 jaar geleden
    Daar vliegen die cadeautjes weer. Hun vaccinatieritme is een catastrofe, dus zullen we maar weer wat cadeautjes uitdelen, zoals aan die verplegers in een non-covidafdeling die tijdens de corona crisis hun werkdruk met 50% zagen verminderen. Helden van 50%, geef ze 6% opslag als tegemoetkoming. Ik wed erop dat de politici zichzelf ook 6% opslag zullen geven na de corona crisis. Voor zo'n helden is dat immers gepast.
  • Steven Hermans

    3 jaar geleden
    New York is geweldig nieuws. Zit daar volgende week voor het "werk", allé 2 dagen voor dat toch...