Kinderlokker (25) krijgt verbod om sociale netwerken te gebruiken en moet van rechter weer bij zijn ouders gaan wonen

Beklaagde J. L. stond terecht in de rechtbank van Veurne. ©  jhm

De Panne -

Een 25-jarige man uit De Panne krijgt van de strafrechter in Veurne een verbod om nog sociale netwerken te gebruiken. J.L. dwong minstens acht meisjes tussen twaalf en vijftien jaar om naaktfoto’s te sturen, die hij verspreidde via internet. Hij kreeg ook drie jaar cel, waarvan twee met uitstel.

Jelle Houwen

Na een huiszoeking bleek dat J.L. tussen 2018 en zijn arrestatie op 7 september vorig jaar met 87 minderjarige meisjes seksueel getinte gesprekken aanknoopte op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Van acht meisjes is bewezen dat hij hen dwong om naaktfoto’s te versturen, want neer komt op grooming of digitale kinderlokking. Bij de andere meisjes konden geen bewijzen gevonden worden dat hij telkens zelf om foto’s vroeg.

Verplicht bij ouders gaan wonen

De man werd ook veroordeeld voor elektronische overlast en het bezit en verspreiden van kinderporno. “Eenmaal hij die naaktfoto’s van de minderjarige meisjes kreeg, wisselde hij die meteen uit met zijn neef en zette het gewoon gratuit op het internet”, sprak de procureur. “Hij deed zich op valse profielen vaak zelf voor als een vijftienjarige om meisjes te kunnen benaderen.”

Daarom kreeg J.L. niet alleen drie jaar cel, waarvan twee met uitstel onder voorwaarden, maar ook een contactverbod met de slachtoffers. Er stelden zich drie ouderparen van in totaal vier meisjes burgerlijke partij. Hij moet hen samen 9.400 euro schadevergoeding betalen. De rechter had twee speciale voorwaarden in petto voor J.L. “Je krijgt een verbod om je op sociale netwerken op het internet te begeven en zoiets kan worden gecontroleerd. Bij overtreding is dat een schending van je voorwaarden. Daarnaast moet je bij je vrijlating verplicht weer bij je ouders gaan wonen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen