Archiefbeeld. Joe Biden (toen nog vicepresident) schudt de hand van de Chinese president Xi Jinping. (04/12/2013)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Joe Biden (toen nog vicepresident) schudt de hand van de Chinese president Xi Jinping. (04/12/2013) © AFP

Biden belt Chinese president Xi Jinping: “Bezorgdheid om schending mensenrechten”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag voor de eerste keer een gesprek gehad met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Dat meldt het Witte Huis.

11 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    "Ik ben bezorgd". Dat is de strengste veroordeling van China die we vanwege Joe Biden mogen verwachten. De reden: zoon Hunter Biden heeft zoveel louche deals met China gesloten, dat papa Joe door China gemakkelijk te chanteren is: "als ge sancties invoert, dan lek ik die fraude". Dat China de politieke oppositie in Hongkong heeft gearresteerd? Da's geen probleem voor de nieuwe president van Amerika.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Christiaan GOETHALS ik weet niet waar uw zoon in de USA woont mijn dochter woont er ook die had het niet op Trump als persoon maar onder Trump was de werkloosheid gedaald en de economie sterk verbeterd. Het Russisch reukje zoals u zegt is nooit bewezen kunnen worden. Obama ging ook de rechten van alle Afro Amerikanen herstellen maar dik gefaald;
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Net of het hier eerlijk verloopt, maar China is een dictatuur strevend naar wereld beheersing en mensen tellen daar totaal voor niets.
  • Pieter arons

    3 jaar geleden
    @Paul De Mol De chinese media? Die hebben geen media maar een staatsmedia alles wat de media zegt is wat de overheid wilt en zegt. Er staat alleen maar positief nieuws in. En taiwan is een land. En hong kong is onhafhankelijk dus beide aanvallen zijn tegen de rechten van de mens natuurlijk schrijft chinese overheid dat ze willen dat amerika zich niet moeit terwijl dat zij juist degene zijn die zich niet aan de afspraak houden verdrag hong kong en taiwan.
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    Biden is goed bezig. Hij zoekt al ruzie met Rusland en China. Binnen 2 jaar is de US weer in oorlog met één of ander land. Niet met China of Rusland die zijn wat te sterk.