©  RR

Na ziekenhuisopnames stijgen nu ook sterftecijfers weer licht

In de week van 1 tot 7 februari stierven in ons land gemiddeld 42,9 mensen per dag aan de gevolgen van Covid-19, een stijging met 1 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt licht, terwijl het aantal nieuwe besmettingen afneemt.

adb
Bron: BELGA

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

In totaal waren er in België al 21.512 Covid-overlijdens.

Tussen 4 en 10 februari werden dagelijks gemiddeld 123,7 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 3 procent.

In totaal bevinden zich momenteel 1.652 Covid-patiënten in het ziekenhuis, een daling met 1 procent. Het aantal mensen met corona op de afdeling intensieve zorg is met 2 procent afgenomen, tot 303.

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 2.170,9 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 8 procent in vergelijking met de week voordien. De positiviteitsratio van de afgenomen tests blijft stabiel op 5,2 procent. In totaal raakten in ons land al 730.951 mensen besmet met Covid-19.

Tot slot blijkt uit de voorlopige gegevens dat al zeker 341.621 Belgen een eerste dosis van het coronavaccin hebben ontvangen, wat overeenkomt met met 3,7 procent van de volwassen bevolking. Er kregen ook al 118.163 mensen een tweede dosis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer