BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen neemt af, ziekenhuisopnames stijgen licht

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen wordt in de Belgische ziekenhuizen, bevindt zich nog altijd in stijgende lijn. In de week van 4 tot en met 10 februari vonden er gemiddeld 123,7 hospitalisaties per dag plaats, drie procent meer in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen is wel verder afgenomen. 

7 reacties

  • Pablo Rodriguez

    3 jaar geleden
    65 gevallen op een dag aan de triage... neen alles is normaal hoor...
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Hoeveel tests doet men per dag? Zo op zich zeggen die besmettingscijfers niks. Ik kan mij niet voorstellen dat de buurlanden het zoveel slechter doen dan wij... gezien onze voorgeschiedenis (wij hollen overal achteraan).
  • Lucas Van de paer

    3 jaar geleden
    Zoals zo vaak gemeld zal deze crisis zeker tot 2025 duren. Elk jaar 3 varianten, vaccineren zal nog jaren duren. Gans de wereld in de afrond. Bild back better. Dan gaan we verder met het digitaal paspoort zodat ze elke mens in kaart hebben gebracht en als lemmingen de afgrond in.
  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    De stijgingen zijn gedaald en de dalingen zijn gestegen. En binnen 2 weken is het 14 dagen later
  • Maria De Decker

    3 jaar geleden
    Alsof corona nog niet erg genoeg is , ik kan er in ieder geval niet meer wijs uit geraken Hoe graag ik mijn krantje lees ,van nu af aan sla ik alles over de statistieken i.v.m de cijfers over .wie geraakt er nog wijs uit de eene dag stijgen en de andere dag dalen de cijfers zowel van nieuwe gevallen als van de opnames .Graag had ik met meerdere mensen de juiste aantallen gekregen maar nu komt alles minder waardig over.Dus politici en virologen graag de juiste informatie naar de mensen toe .
  1. Census 2021. We zijn met 11,5 miljoen, hebben een gemiddelde leeftijd van 42 jaar en huwen minder dan tien jaar geleden

    Census 2021. We zijn met 11,5 miljoen, hebben een gemiddelde leeftijd van 42 jaar en huwen minder dan tien jaar geleden

    België telde 11.521.238 inwoners begin 2021, een stijging met 5,2 procent tegenover de 10.951.266 inwoners in 2011. Dat blijkt uit de Census 2021, de volkstelling die het Belgische statistiekbureau Statbel elke 10 jaar doet. Uit de telling blijkt onder meer dat steeds meer Belgen een diploma hoger onderwijs behalen, dat steeds meer Belgen aan het werk zijn en dat ook het aandeel inwoners met een vreemde nationaliteit is gestegen.
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge