Vier arrestaties na vondst van 2.000 wietplanten op drie locaties in Kinrooi

De civiele bescherming vernietigde de cannabisplanten. ©  rr

De politie van de zone CARMA (Genk-As-Oudsbergen-Zutendaal-Kinrooi-Bree-Bocholt-Houthalen-Helchteren) heeft maandagochtend bij huiszoekingen op drie locaties in Kinrooi in totaal 2.027 wietplanten ontdekt en vier arrestaties verricht. Twee vrouwen en een 40-jarige man zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De resultaten in een lopend gerechtelijk onderzoek werden donderdag bekendgemaakt.

jvh
Bron: BELGA

Speurders vielen maandagochtend binnen in twee woningen in de Smeetsstraat en in een woning in de Rondstraat. In de eerste woning in de Smeetsstraat bevond zich een plantage in de kelder. In twee kweekruimtes stonden 550 cannabisplanten en werd er diefstal van elektriciteit vastgesteld. Ter plaatse werden de bewoners, een 38-jarige vrouw en een 40-jarige man, gearresteerd.

In een tweede woning in de Smeetsstraat werd ook een plantage in de kelder aangetroffen. In twee kweekruimtes stonden in totaal 593 planten. De bewoners, een 60-jarige vrouw en een 63-jarige man, werden ter plaatse in de boeien geslagen.

Ook in de Rondstraat, in een woning in aanbouw, viel de politie binnen. In de kelder stootten de agenten opnieuw op een plantage van 884 planten. De planten stonden verspreid over twee kweekruimtes.

Een 600-tal planten was pas geoogst en lag te drogen in een droogruimte. Om de installatie van elektriciteit te voorzien, werd gebruik gemaakt van illegale aftakkingen. Het gerechtelijk lab voerde een sporenonderzoek uit in de drie woningen. De installaties werden ontmanteld en vernietigd door de civiele bescherming.

De vier verdachten werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de twee vrouwen en de 40-jarige man aan te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen