Radio 2

Tiener zakt door ijs in Ledeberg: “Ik hoorde hem roepen en belde de brandweer”

Een vijftienjarige jongen is vanmiddag door het ijs gezakt op de vijver aan het park "De Vijvers" in Ledeberg. De tiener kon zelf naar een eiland zwemmen, waar de brandweer hem met een ladderwagen kon evacueren. “Hij wilde avontuurlijk doen”, vertelt getuige Rudi, die de hulpdiensten verwittigde. 

Rudi was aan het wandelen in het park "De Vijvers" in Ledeberg toen hij opgeschrikt werd door een luid geroep. “Ik hoorde een jongen roepen”, vertelt hij. “Toen ik keek zag ik dat er een tiener vast zat op het eiland. Hij was blijkbaar door het ijs gezakt. Gelukkig kon hij zelf uit het ijskoude water kruipen. Maar toen hij op het eiland zat, kon hij nergens heen.”

Rudi kon de familie van de tiener bellen en probeerde met hen via een ladder de jongen naar de overkant van het ijs te krijgen. “Dat lukte niet, waarop we de hulpdiensten gebeld hebben", gaat Rudi verder. "Met een ladderwagen konden ze de jongen evacueren. Hij had het heel erg koud en hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.” Een held voelt Rudi zich niet. “Er lopen hier zoveel wandelaars rond. Iemand anders zou ook wel de hulpdiensten gebeld hebben.” 

Radio 2

Meest gelezen