Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Onze fiscaal expert Michel Maus over nieuwe regels voor Belgen met vastgoed in buitenland: “Of ze nu verhuren of niet: ze doen een goede zaak”

Buitenlands vastgoed zal anders belast worden en dat betekent goed nieuws voor de Belgen die een vakantiewoning hebben. Al wordt het nog een klus om ook een kadastraal inkomen vast te leggen voor vastgoed in landen waar dat systeem helemaal niet bestaat. “Daar zullen de eigenaars zelf iets moeten op vinden”, zegt onze belastingsexpert Michel Maus. 

15 reacties

  • Eddy Dedroog

    3 jaar geleden
    Sonia Hendrickx , klopt niet wat je daar schrijft. Federaal kan je dit zeker en vast nog inbrengen, maar niet meer in Vlaanderen, daar is het systeem veranderd in een lagere registratietaks.
  • sonia hendrickx

    3 jaar geleden
    Voor wie een eigen en enige woning koopt, kan je de hypotheek niet meer inbrengen op je belastingen, maar voor een tweede woning, ook in het buitenland gaat dat nog wel. En nu dit er nog bovenop! De ongelijkheid wordt steeds groter!
  • Luc Gorrebeeck

    3 jaar geleden
    Als diegene moeten beslissen die zelf buitenlands vastgoed hebben, dan weet je het wel zeker !
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    @Peter Dewaele: België heeft er alles mee te maken wat betreft eigendommen in het buitenland. Bvb: In Spanje betaal je de IBI, wat zoals de Belgische grondbelasting is of je nu resident bent in ES of niet ondat de eigen op spaanse bodem is. Maar binnen de EU zijn de landen onderling overeen gekomen om ALLE fiscale gegevens uit te wisselen en dit sinds 2014 als ik mij goed herinner. Gedaan om met zwart geld een villa te kopen in het buitenland.
  • Paul Peeters

    3 jaar geleden
    Mooie reacties weeral. Het is niet meer dan logisch dat als men een belasting heft dat deze gelijk is los van waar de woning staat. Maar men betaald in vele gevallen ook al belasting op de buitenlandse woning in het land waar de woning staat, eigenlijk betaal je dan 2 maal? Misschien alle belastingen afschaffen in alle landen van de EU en 1 EU belasting, voor alle inwoners van de EU gelijk. Als Belg kunnen we er allen maar op voorruit gaan.