©  Sudpresse

Stiefvader crasht tijdens achtervolging: twee kinderen van 4 en 8 jaar sterven

Bij een uit de hand gelopen achtervolging tussen twee auto’s zijn zaterdag in Moeskroen, in de provincie Henegouwen, twee kinderen van 4 en 8 jaar om het leven gekomen. Hun stiefvader zat aan het stuur van de gecrashte auto. Aan het ongeval ging een ruzie met een andere chauffeur vooraf.

tg

De jonge slachtoffers zaten achteraan in de auto, hun stiefpapa die aan het stuur zat raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

Aanvankelijk was er sprake van een straatrace. Maar nu blijkt het om een achtervolging te gaan, zo heeft het parket van Bergen bevestigd.

De hulpdiensten kregen zaterdag rond 14.10 uur de oproep dat er op de RN 58 Moeskroen-Dottenijs een verkeersongeval met een auto had plaatsgevonden. Een Opel Astra reed aan hoge snelheid op een verlichtingspaal.

Op basis van enkele getuigenissen zegt Julie Baiwy, procureur bij het parket van Bergen, nu: “Er was een eerste ongeval waarbij de twee chauffeurs betrokken waren. Daarop ontstond een woordenwisseling, wellicht over wie schuld had aan de aanrijding. De discussie op een grote parking in Dottenijs, een deelgemeente van Moeskroen ontaardde in een ruzie waarom een van de chauffeurs weg reed.

Daarop zette de andere bestuurder de achtervolging in. Op de RN58 Dottenijs-Moeskroen wilde de bestuurder van de Opel, met daarin de twee kinderen op de achterbank, een Volkswagen Polo inhalen. De chauffeur van de Polo gaf daarop een ruk aan het stuur, waardoor het andere voertuig moest uitwijken en tegen een verlichtingspaal geëindigd is.”

De twee kinderen waren op slag dood. De bestuurder van de wagen, de stiefvader van de kinderen, werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht. “Hij is niet langer in levensgevaar”, aldus de procureur. “De chauffeur van de Polo is op de vlucht geslagen en wordt nog altijd gezocht, aan beide kanten van de grens.” Volgens getuigen ging het om een wagen met een Frans kenteken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER