Twee kinderen komen om bij verkeersongeval na achtervolging in Moeskroen

In Moeskroen, in de provincie Henegouwen, zijn twee kinderen van 4 en 8 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De jonge slachtoffers zaten achteraan in de auto van hun stiefvader, die zelf zwaargewond raakte en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Het ongeval volgde op een woordenwisseling als gevolg van een eerste ongeval, gevolgd door een achtervolging. De bestuurder van het tweede voertuig is nog op de vlucht.

"Er was een eerste ongeval waarbij de twee bestuurders betrokken waren, gevolgd door een woordenwisseling, op een grote parking in Dottenijs, een deelgemeente van Moeskroen", zegt Julie Baiwy, procureur bij het parket van Bergen. 

"Na deze ruzie kwam het tot een achtervolging. Op de RN58 Dottenijs-Moeskroen wilde de bestuurder van een Opel een Volkswagen Polo inhalen. De chauffeur van de Polo gaf daarop een ruk aan het stuur, waardoor het andere voertuig moest uitwijken en tegen een verlichtingspaal geëindigd is."

De twee kinderen op de achterbank van de Opel waren op slag dood. De bestuurder van de wagen, de stiefvader van de kinderen, is zwaargewond naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht. "Hij is niet langer in levensgevaar", aldus de procureur. "De chauffeur van de Polo is op de vlucht geslagen en wordt nog altijd gezocht, aan beide kanten van de grens."

Bekijk hier de beelden op de plaats van het ongeval:

Videospeler inladen...

Meest gelezen