Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronavirus

Cijfers evolueren gunstig: besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in dalende lijn

Cijfers evolueren gunstig: besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in dalende lijn
Beeld Photo News

Alle coronacijfers in ons land dalen. Wat het aantal nieuwe besmettingen betreft, is dat al de tiende dag op rij. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens aan Covid-19 gaan in dalende lijn. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

en

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen daalde met 17 procent. Tussen 4 en 10 februari werden elke dag gemiddeld 1.949,9 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het is de tiende dag op rij dat dit cijfer daalt.

Officieel ligt de drempel op 800 besmettingen per dag om te kunnen versoepelen, maar dat getal zou eventueel losgelaten kunnen worden eens de vaccinaties voortgang maken.

In totaal raakten nu al 737.115 mensen besmet met het coronavirus. 

Op onderstaande tabel tonen we ook de laatst beschikbare dagcijfers van het aantal besmettingen. Elke rij daarin toont een dag uit het zevendaags gemiddelde, links uit de laatste week en rechts dezelfde dag uit de week daarvoor.

Te zien is dat het aantal besmettingen nu elke dag lager ligt dan op diezelfde dag een week eerder.

Testen

Het aantal coronatests blijft op een hoog niveau rond de 50.000 hangen, nu gemiddeld 46.816 per dag. Het gaat om een daling met 7 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.

De positiviteitsratio blijft stabiel op 5 procent, een daling van 0,4 procent. De drempel om te versoepelen ligt hier op 3 procent.

Ziekenhuizen

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft verder dalen. Tussen 7 en 13 februari werden elke dag gemiddeld 121,4 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis (-5 procent). 

Er liggen nu 1.568 patiënten in het ziekenhuis, van wie 298 op intensieve zorg. 

Overlijdens

Tussen 4 en 10 februari stierven elke dag gemiddeld 41 Covid-patiënten, een daling met 1,4 procent in vergelijking met de voorgaande zeven dagen. Het totale aantal overlijdens als gevolg van het coronavirus bedraagt nu 21.634.

Vaccinaties

Ondertussen hebben, volgens de meest recente cijfers, al zowat 364.500 Belgen een eerste dosis van een coronavaccin gekregen.