Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in dalende lijn

Alle coronacijfers in ons land dalen. Wat het aantal nieuwe besmettingen betreft, is dat al de tiende dag op rij. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens aan Covid-19 gaan in dalende lijn. Dat blijkt uit de coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

12 reacties

  • Bernard Deplacie

    3 jaar geleden
    1568 patiënten voor 160 zienhuiscampussen met 35000 bedden is toch best te doen. Er werken er al bij al 100 000 mensen. Natuurlijk is dat niet het enige.
  • Albert Viane

    3 jaar geleden
    Als ze op dit tempo blijven vaccineren dan hebben ze er 3 jaar en 7 maanden voor nodig!
  • christophe lammens

    3 jaar geleden
    Politici en het eenzijdig groepje experten voeren beleid op basis van de cijfers. Waar zijn de cijfers van de zelfdodingen, depressies, faillisementen, werklozen, leerachterstand, staatschuld, kortom alles wat te maken heeft met de leefkwaliteit en de volksgezondheid. Juist daar wordt geen rekening mee gehouden. Alles mag om zeep, zolang je maar geen Corona hebt.
  • hans roelants

    3 jaar geleden
    Focus nu enkel op vaccinaties, anders is het dweilen met de kraan open. Nu de kwetsbare groep zo goed als klaar is, de meest mobiele groep massaal inenten. Geen excuses zoeken van Europa of leveranciers. Naar jezelf kijken.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    Het aantal dalende ziekenhuisopnames en doden is vooral te wijten aan de WZC waar iedereen al gevaccineerd is. Dus vaccinatie helpt én moet zo snel mogelijk op toerental draaien.
  1. Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonderlijk is dat? “Copycatgedrag neemt toe”
    PREMIUM

    Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonder­lijk is dat? “Copycatge­drag neemt toe”

    Zowel Dimitri (36) uit Burcht als Sam (33) uit Gent werden deze week door hun vriendin vermoord. We lezen vaak over femicide; partnermoorden door een vrouw komen immers minder vaak voor. Maar hoe uitzonderlijk is het juist? We vroegen het aan strafpleiter Jef Vermassen, die zelf al enkele vrouwelijke partnermoordenaars verdedigde. “Het zieligste voorbeeld was een vrouwtje van 80 jaar. Als haar man seks wou, moest zij meedoen of anders ‘zou ze doodgaan’.”
  2. Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”
    PREMIUM

    Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

    “Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog een groot raadsel. De man laat twee zonen na. “Bergbeklimmen, parachutespringen... Hoe groter de uitdaging, hoe liever dat hij het had”, zegt z’n vrouw.
    Tielt