Juliet Decoster en Bert Hoewerckx bij een van de drollen. © Jan Brys

Scoutsgroep heeft genoeg van hondenpoep op het terrein: “Iedere week hetzelfde liedje”

Brasschaat -

De scoutsgroep 23ste Don Bosco in de Nieuwpoortlei in Maria-ter-Heide doet een oproep naar de wandelaars die hun honden hun gevoeg laten doen op de speelterreinen. “Het is iedere week hetzelfde liedje”, klinkt het bij de leiding.

Jan Brys

Raadslid Kasper Vanpoucke (Brasschaat 2012) bracht dit probleem ter sprake tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Het is een probleem waarmee meerdere jeugdverenigingen in Brasschaat te kampen hebben.

Juliet Decoster en Bert Hoewerckx zijn het grondig beu. “Het is bijna elke week hetzelfde. Er komen hier zeer veel mensen wandelen met hun hond. Maar zeer vaak vinden wij dan hondenpoep en dat is zeer vervelend als de kinderen erin trappen of erger nog, erin vallen”, zegt Juliet.

“Soms doen ze het kakje wel in een zakje, maar in plaats van het dan mee te nemen, hangen ze het in een boom. Je verwacht van die mensen toch iets meer respect. De weide naast onze lokalen noemen wij intussen de ‘kakwei’.”

De leiding van de groep heeft het probleem al aangekaart via de jeugdraad. “Het gaat hier om privéterrein en dan is het niet evident dat de politie optreedt en boetes uitschrijft. We hopen op de goede wil van de hondeneigenaars”, vervolgt Juliet.

De scoutsgroep 23ste Don Bosco is niet de enige jeugdvereniging die met dergelijke problemen te kampen heeft. Ook Chiro Driehoek heeft te lijden onder heel wat hondenpoep op de terreinen. Bij de scoutsgroep Jobertus in het gemeentepark wordt dan weer vandalisme en graffiti vastgesteld.

Schepen van Jeugd en Sport Adinda Van Gerven (N-VA) werkt aan een globaal plan van aanpak voor de jeugdverenigingen. “Waar het om gemeentelijke gronden gaat, zetten we bordjes. Waar het om private gronden gaat, zoals bij 23ste Don Bosco, zoeken we naar andere oplossingen”, zegt Van Gerven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER