Linksonder zie je gestalkte dieren. Rechtsboven zijn sponzen.
Volledig scherm
Linksonder zie je gestalkte dieren. Rechtsboven zijn sponzen. © DR. HUW GRIFFITHS/BRITISH ANTARCTIC SURVEY

Wetenschappers ontdekken tot hun verbazing leven onder ijslaag van 900 meter in Antarctica

Wetenschappers hebben in Antarctica per toeval levensvormen ontdekt onder een negenhonderd meter dikke ijslaag. Dat blijkt uit een artikel dat maandag gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine Frontiers in Marine Science.

8 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Is daar ook nog groen zoals hier?
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    'Onze evolutie', Marcel Van Overloop? De mens is niet meer aan het evolueren maar aan het revolteren tegen de natuur. En dat zal op een zeker moment wel duidelijk worden.
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Laat de wetenschap aan de wetenschappers over ! Waarom zou er Geen ander leven mogelijk zijn in andere omstandigheden ? Wij nemen altijd Onze evolutie als voorbeeld, maar waarom zou het niet op een andere manier kunnen ? Typisch menselijke hoogmoed.
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    In 2003 maakte de NASA al bekend dat de poolkappen van Mars OOK aan het smelten zijn. Verschillende gerenomeerde wetenschappelijke websites, maken zelfs melding dat ALLE planteren t.e.m. Pluto aan het opwarmen zijn. Maar dit wordt doodgezwegen. Dit past niet in de de elitaire linkse milieuagenda.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Alleen dat van Groenland is al voldoende om de zeespiegel 7 meter te laten stijgen. Reken daar nog het landijs bij uit de bergen van de gletsjers - niet min in de Himalaya - en er kan nog wat bij.