Tweakers
Volledig scherm
PREMIUM
© Tweakers

Jaguar dropt bom: enkel elektrische auto’s vanaf 2025

Jaguar dropt een bom in het autolandschap: vanaf 2025, over amper vier jaar, verkoopt het alleen nog volledig elektrische auto’s. Weg dat zalige gebrom van de zescilinder. Einde van een legende. Maar ook: het eerste grote slachtoffer van de strenge Europese emissieregels is bekend.

41 reacties

  • Joris Peeters

    3 jaar geleden
    Ze zijn er nooit in geslaagd betrouwbare wagens te bouwen, integendeel!. Eigenlijk gooien ze nu de handdoek in de ring, zwaktebod.
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Het logo wordt vervangen door een stofzuiger.
  • Rik Hofman

    3 jaar geleden
    Batterijen recycleer je, een van de grootste recyclagecentra staat in Hoboken bij Umicore.
  • Cornet Meurmans

    3 jaar geleden
    Elektrich zal nooit de toekomst worden om de 6jaar batterijen vervangen komen in het mileu terecht risikleren kost een bom geld op termijn word het een dure wagen waterstof enige toekomst
  • piet goethals

    3 jaar geleden
    Ze vergeten dat ze voor de grondstoffen bij China moeten passeren: die hebben nu 92% van de grondstoffen voor aanmaak van de batterijen in handen. Vooral in Afrika aktief in de mining. En als alles begint te lopen, dan creêert men schaarste, prijzen omhoog, produktie volledig afhankelijk van het verre oosten. Een mooiere toekomst kan de sector zich niet dromen. Maar geen paniek: als het dan toch niet lukt heeft men al immense taksen uitgevonden om de fossiel rijders platzak te maken.