Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Pixabay

Zonnepanelen en digitale meter: wel of geen uitstel vragen? Al je vragen beantwoord

De Vlaamse Regering besliste de uitrol van de digitale meter bij eigenaars van zonnepanelen op pauze te zetten. Prosumenten die nog geen digitale meter hebben kunnen tot 2025 beslissen de digitale meter nog niet te laten installeren, om nog vier jaar van de terugdraaiende teller te genieten. Maar hoe weet je nu wat je het best doet: uitstel vragen, of toch niet? En wat als die digitale teller er al hangt? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen.

57 reacties

  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Ze zijn er zelfs in geslaagd om de digitale meter te vervloeken, zelfs bij mensen die helemaal geen zonnepanelen hebben. Want de digitale meter meet uw piekvermogen voor het capaciteitstarief. Je bent beter af met een analoge meter, dan wordt je forfaitair belast hetgeen meestal minder is dan de werkelijkheid !! Schoolvoorbeeld van: hoe verpruts je nieuwe technologie voor iedereen. haha
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Het blijft bedrog: eerste wijsgemaakt dat ik recht had op terugdraaiende teller tot 2020 + 15 jaar. Nu nog tot 2025. Dat noem ik bedrog. Ik zal afrekenen in het stemhokje, daar kan je zeker van zijn.
  • Angelo ledda

    3 jaar geleden
    in Nederland komt een wet die vanaf 2022 alle eigenaars verplicht zonnepanelen op hun dak te leggen met boetes voor weigeraars ...om de weilanden te sparen .
  • JEF DE CNODDER

    3 jaar geleden
    Is die Vlaamse regering nu helemaal gek geworden?
  • Albert Van Daele

    3 jaar geleden
    De bedoeling was en is, jij mag aan je opgewekte stroom NIETS verdienen!!