Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronavirus

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, ook aantal hospitalisaties daalt

Beeld ter illustratie.Beeld REUTERS

Alle coronacijfers tonen een daling. Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen daalde met 20 procent. Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is met 3 procent gedaald ten opzichte van een week eerder, en ook het aantal overlijdens is met 2,9 procent gedaald. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 6 en 12 februari werden elke dag gemiddeld 1.809,4 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is een daling met 20 procent. Het is het laagste gemiddelde aantal geregistreerde nieuwe infecties per dag op weekbasis sinds 7 januari.

In totaal raakten nu al 739.488 mensen besmet met het coronavirus. 

Op onderstaande tabel tonen we ook de laatst beschikbare dagcijfers van het aantal besmettingen. Elke rij daarin toont een dag uit het zevendaags gemiddelde, links uit de laatste week en rechts dezelfde dag uit de week daarvoor.

Te zien is dat het aantal besmettingen nu elke dag lager ligt dan op diezelfde dag een week eerder.

Testen

Het aantal coronatests ligt nu weer lager dan de 50.000 die we de laatste tijd haalden. Het zijn er nu gemiddeld 43.619 per dag. Het gaat om een daling met 14 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode.

De positiviteitsratio blijft stabiel op 5 procent, een daling van 0,3 procent. De drempel om te versoepelen ligt hier op 3 procent.

Ziekenhuizen

Het dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames is in de periode van 9 tot 15 februari met 3 procent gedaald. Gemiddeld moesten er elke dag 120,7 Covidpatiënten in het ziekenhuis worden opgenomen. 

Er liggen nu 1.638 patiënten in het ziekenhuis (+3 procent), van wie 319 op intensieve zorgen (+4 procent). 

Overlijdens

Tussen 6 en 12 februari stierven elke dag gemiddeld 38,9 Covidpatiënten, een daling met 2,9 procent in vergelijking met de voorgaande zeven dagen. Het totale aantal overlijdens als gevolg van het coronavirus bedraagt nu 21.702.

Vaccinaties

Ondertussen hebben, volgens de meest recente cijfers, al zeker 366.558 Belgen een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Dat is 3,22 procent van de totale bevolking. 190.324 personen kregen ook al een tweede prik.

Gemiddeld worden er elke dag 15.349 vaccinaties toegediend, de laatste twee weken vooral tweede dosissen (blauwe balken). Deze week komen vooral nog tweede dosissen bij bij het personeel in de woonzorgcentra, maar ook opnieuw meer eerste prikken (rode balken) bij het zorgpersoneel in de ziekenhuizen en bij de eerstelijnszorgmedewerkers, die gevaccineerd zullen worden in de vaccinatiecentra.