Janssen-Cilag, onderdeel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, heeft een voorwaardelijke markttoelating voor zijn coronavaccin aangevraagd.
Volledig scherm
Janssen-Cilag, onderdeel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, heeft een voorwaardelijke markttoelating voor zijn coronavaccin aangevraagd. © Photo News

66 procent bescherming tegen milde symptomen: Johnson & Johnson vraagt in Europa groen licht voor vaccin

Johnson & Johnson heeft een voorwaardelijke markttoelating voor zijn coronavaccin aangevraagd. Dat heeft het Europese Geneesmiddelenagentschap gemeld. Het is het vierde farmabedrijf dat in de Europese Unie om groen licht vraagt voor zijn vaccin. Het EMA zou tegen midden maart een oordeel kunnen vellen. Johnson & Johnson tekende een efficiëntie van 66 procent op tegen milde Covid-19-symptomen. 

24 reacties

  • eric meers

    3 jaar geleden
    Mensen begrijpen blijkbaar niet goed wat die 66% betekenen , je hebt dus 34 % kans op milde verschijnselen (snotneus en een paar keer hoesten) maar je bent met J&J net zoals bij de andere vaccins voor 90 a 95 % beschermt tegen hospitalisatie of overlijden .Mij mogen ze die dadelijk komen zetten lijkt me een goede deal .
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    66% bescherming en dan nog alleen bij milde symptomen. Dat is gene vette.
  • henri savelkoul

    3 jaar geleden
    Ema volgt de ontwikkeling maar moet eerst nog enkele enveloppen ontvangen daarom is nog een maand nodig voor goedkeuring
  • Christophe Van Den Brande

    3 jaar geleden
    No thanks !! Geeft die maar aan de politiekers .. ik moet die bazar niet hebben, en zeker niet van j&j .. die hebben al zoveel keren problemen gehad met verschillende van hun producten waar ze ongelooflijke fortuinen betaald hebben voor het in de doofpot te steken en nu dit prul spull van 66% ..
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    66 % tegen MILDE symptomen. Ongeveer het tegenovergesteld wat je van een vaccin verwacht. Ze zijn bij Janssen precies aan het panikeren dat ze uit de boot gaan vallen. Anders vraag je de goedkeuring niet voor zo'n schraal resultaat.