Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Zeven op de tien cannabiswinkels in overtreding

Vorig jaar voldeed 70 procent van de gecontroleerde cannabiswinkels niet aan de regelgeving. Zo waren er geregeld inbreuken op etiketteringsvoorschriften, werden verboden reclametechnieken voor tabaksproducten gehanteerd, of werden kruidenproducten om te roken verkocht die niet goedgekeurd zijn door de FOD Volksgezondheid. 

  1. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM
    2

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”
  2. Waar eet je straks nog garnaalkroket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alternatief proeven klanten niet eens het verschil”
    PREMIUM

    Waar eet je straks nog garnaalkro­ket op restaurant, nu prijs piekt? “Met dit alterna­tief proeven klanten niet eens het verschil”

    De onheilsberichten over het tekort aan grijze noordzeegarnalen dreven de afgelopen weken de prijzen op en deden restaurantuitbaters nadenken over alternatieven. Wij blijven de grootste fans van onze typische lekkernij en op vele menukaarten kan je ze nog altijd vinden. We liepen langs in vijf bekende zaken in Brugge en aan de kust, zochten én vonden (soms) alternatieven: “Net zoals bij de mosselen denk ik dat de garnaalkroketten stilaan van de brasseriekaart zullen verdwijnen. Het wordt een iets exclusiever product.”
    Brugge