Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd”
Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork”
-
PREMIUM
Welke witte supermarktwijnen onder de 10 euro zijn je geld waard? HLN-sommelier Sepideh proeft er 15 en deelt één 8/10 uit
De zon komt nog maar af en toe tevoorschijn, maar het aanbod aan witte lentewijnen is al volop aanwezig. In de supermarkten kun je er momenteel heel wat op de kop tikken aan interessante prijzen. HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft vijftien witte wijnen onder de negen euro. Ze buist er drie, maar kiest ook één overduidelijke winnaar: “Deze druif is een allemansvriend.” -
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren. -
-
PREMIUM
“Dankzij deze 5 simpele ‘vuistregels’ weet je op voorhand al of een dieet een succes is of niet": hoe pak je gewichtsverlies écht gezond aan?
-
PREMIUM
Hoe vermijd je gedoe over de rekening na een avondje uit? Etiquette-expert geeft advies: “Stuur niet meteen een betalingsverzoek”
Een avond op restaurant met vrienden of familie sluit je liever niet af met een discussie over de rekening. Maar wat doe je als je tafelgenoot in de cocktails vloog en jij sober aan water nipte? Hoe zit het bij een sharing-restaurant? Wie moet de rekening voor de hele groep voorschieten, volgens de etiquette? En maakt de gelegenheid een verschil? Etiquette-expert Kevin Strubbe vertelt hoe je ongemakkelijke situaties kan voorkomen: “Met deze tip houd je het luchtig.” -
Eén kilo hopscheuten kost 150 euro: waarom zijn ze maar zo kort in het seizoen en zo duur?
Nog tot eind april loopt het seizoen van de exclusieve hopscheut. Voor die Belgische delicatesse leggen sterrenchefs veel geld neer. Voor 1 kilo betaal je op dit moment 150 euro. Maar hoe komt het dat een schijnbaar simpele scheut zo duur kan zijn? En hoe maak je die op een eenvoudige én goedkope manier thuis klaar? Wij vroegen raad aan telers Benedikte Coutigny en Paul Temmerman. -
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
-
PREMIUM
Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa”
-
HLN Shop
SOS onkruid: hoe pak je het snel en eenvoudig aan? Met deze vijf toestellen is je tuin klaar voor de lente
Om van je buitenruimte opnieuw een paradijselijke place to be te maken, steek je best zo snel mogelijk de handen uit de mouwen. Dit hoeft evenwel niet het einde van je ontspannen weekendjes in te luiden: met het juiste gereedschap zie je meteen resultaat, zónder je uit de naad te moeten werken. HLN Shop stipt een handvol hulpmiddelen aan waarmee het onderhoud van je hof kinderspel wordt. -
Hoe herken je dat je frituurvet slecht is? En hoe vaak moet je dat vervangen?
Van frietjes en bitterballen tot kroketten. Vrijdag is voor velen de dag bij uitstek om te frituren. Maar wanneer is het frituurvet waarin je bakt aan vervaging toe? En hoe merk je dat? Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen legt uit wat de meest gemaakte fout is bij het bakken en geeft nuttige tips: “Bak niet te veel tegelijk.” -
PREMIUM
Intermittent fasting of het ontbijt overslaan: geliefd afvaltrucje maar héél ongezond, zegt nieuwe studie. Hoe zit het nu?