Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

Net geen 24.000 winkels staan leeg en het wordt nog erger: "Nog meer Jumbo's en Actions mogen er écht niet komen”

Er staan op dit moment net geen 24.000 handelspanden leeg - een triest record. Tegen het einde van het jaar zouden er bovendien nog eens 3.000 bijkomen. Dat blijkt uit cijfers van gespecialiseerd onderzoeksbureau Locatus, die deze krant kon inkijken. Handelsorganisatie Unizo pleit voor een winkelshift: “We zien dat er nog steeds meer grote winkels in de periferie van de stad bijkomen en dat gaat ten koste van de handel in het centrum. Dat moet stoppen. Anders dienen alle maatregelen om de winkelcentra in de stad te helpen tot niets.”

170 reacties

  • Fonny Labie

    3 jaar geleden
    winkelen in centrum is gewoon veel te duur. Met ontbreken van parkings heb ik geen probleem maar ik kan niet als ik ingeving heb om naar hasselt te gaan op de bussen van de lijn springen en met geld betalen, nochthans een wettelijk betaalmiddel. Dus dan spring ik in de auto en ga winkelen buiten een centrum of net over de grens waar het toch al snel minstens 10% goedkoper is.
  • brigitte willems

    3 jaar geleden
    Auto en gratis parkeren in de stad is belangrijk Maar dat hebben die slimmeriken allemaal weg gedaan en nu. Zagen dat t. Stad leeg loopt. Dat is juist het grote pluspunt. Van de winkels langs de baan en de shoppingscentras Dat ze dat eens terug in orde brengen en winkelstraten zullen terug beter gaan
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Alleen nog immo en interimkantoren en een groene manager aanwerven om dit te onderzoeken en leegstand te belasten . Dan is de zaak rond .Mooi resultaat . Als het zo ook met de energie verder gaat is dit een ramp en niemand doet er iets aan .
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    En dan betaalparkings overal aan de NMBS stations volop in ontwikkeling .Echt een groen beleid dat ons in de diepte duwt en niemand reageert .
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Ik ga shoppen waar ik wil, die peperdure winkels in de centra waar ik ook nog geld moet betalen om te parkeren moeten zich maar aanpassen aan de concurrentie van het internet en de baanwinkels. Hoe wereldvreemd zijn die van unizo dat ze de concurentie willen verbieden.