Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

VRT gaat in zee met Netflix voor Antwerpse misdaadreeks ‘Diamonds’

VRT gaat in zee met Netflix voor Antwerpse misdaadreeks ‘Diamonds’
Beeld REUTERS

Op VRT-zender Eén en op streamingplatform Netflix zal in 2022 de internationale fictiereeks Diamonds te zien zijn. De reeks wordt geproduceerd door De Mensen, dat eerder de VRT-Netflix-serie Undercover maakte.

Diamonds wordt volgend jaar verwacht, gratis op Eén en op VRT NU, maar ook achter de abonnementsmuur van Netflix. De streaminggigant zet samen met de openbare omroep de schouders onder deze internationale misdaadreeks, die zich afspeelt in de Antwerpse diamantwijk. De reeks volgt de Joodse familie Wagner, wier positie in de Antwerpse diamantindustrie onder druk komt te staan na een familiale crisis.

Diamonds is een coproductie van het Belgische productiehuis De Mensen, bekend van reeksen als Chaussée d’Amour, Beau Séjour en Undercover, en het Israëlische Keshet International. Dat productiehuis maakte eerder de eerste acht seizoenen van de Israëlische versie van Big Brother en de internationaal gelauwerde film Eyes Wide Open.

Voor Undercover, de populaire misdaadreeks met Tom Waes in de hoofdrol, ging De Mensen ook al in zee met zowel de openbare omroep als met Netflix, dat de wereldwijde uitzendrechten verkreeg. Deels vanwege de populariteit in Nederland drong het streamingplatform toen aan op een tweede seizoen.

‘Lokaal talent in internationale schijnwerper’

“We zijn enthousiast om de handen in elkaar te slaan met de fantastische teams bij De Mensen, Keshet International en de VRT om het spannende verhaal van Diamonds naar alle Netflix-kijkers in de wereld te brengen”, klinkt het bij Netflix. Eerder kocht de streaminggigant ook de uitzendrechten van Beau Séjour.

“Ik ben trots dat we met Eén dit nieuwe fictieproject, dat zich afspeelt in Antwerpen, samen met Netflix kunnen maken. Diamonds is een unieke samenwerking: het Vlaamse talent van productiehuis De Mensen gecombineerd met het internationale Keshet”, zegt Olivier Goris, netmanager bij Eén. “Met deze nieuwe reeks kunnen we ons lokaal talent internationaal in de schijnwerpers plaatsen en tegelijk een meeslepende misdaad- en dramareeks naar Vlaanderen brengen.”

De opnames voor Diamonds moeten deze zomer plaatsvinden. De regie is in handen van Rotem Shamir, die samen met Yuval Yefet ook het scenario schreef. De cast zal later worden bekendgemaakt. In 2022 zal de serie zowel op Eén als op Netflix te zien zijn.