Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronacijfers

Alle trends zetten zich voort: coronacijfers blijven dalen in ons land

Alle trends zetten zich voort: coronacijfers blijven dalen in ons land
Beeld DANIEL ROSENTHAL

De coronacijfers blijven licht dalen in ons land. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zo daalde het gemiddelde dagelijkse aantal nieuwe ziekenhuisopnames vanwege Covid-19 in de voorbije 7 dagen tot 119 (-4 procent).

Besmettingen

Het gemiddelde aantal nieuw geregistreerde besmettingen daalde in de periode van 10 tot 16 februari met 5 procent tot 1.886,4.

Testen

Het minder goede nieuws is dat in diezelfde periode ook het aantal tests daalde, maar sterker, met 17 procent, tot ruim 41.000 per dag. 

Het gevolg is dat de positiviteitsratio, het percentage van alle tests dat een positief resultaat levert, weer lichtjes verder stijgt, tot 5,4 procent (+0,4 procent). Dat duidt op een iets hogere circulatie.

Ziekenhuizen

Het gemiddelde aantal dagelijkse nieuwe ziekenhuisopnames daalde de voorbije 7 dagen tot 119 (-4 procent). In de ziekenhuizen liggen momenteel 1.606 patiënten met Covid-19 (+1 procent). Op intensieve zorg liggen er 313 Covid-patiënten (+1 procent).

Het reproductiegetal bedraagt op dit moment 0,98. Zolang dat getal onder de 1 blijft neemt de pandemie aan kracht af.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens bedroeg in de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn, van 10 tot 16 februari, nog 39 per dag. Dat is een daling van -5 procent tegenover een week eerder. Het totale aantal overlijdens dat toegeschreven wordt aan covid-19 ligt nu op 21.859.