©  BELGA

Burgemeester Oostende roept op om stadscentrum zondag te vermijden

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) vraagt bezoekers van de stad zondag het stadscentrum te vermijden. Dat doet hij nadat het zaterdag te druk werd in Oostende. Ook op de treinen richting Antwerpen en de Ardennen was het zaterdag druk. De terugkeer van de dagjestoeristen is wel vlot verlopen, zegt de NMBS.

Bron: Belga

In Oostende werd het zaterdag even zo druk dat de politie en de burgemeester hebben opgeroepen om niet meer af te zakken naar de badstad. Alle centrumparkings waren ook volzet en de Westelijke strekdam werd afgesloten. Daarom roept de burgemeester bezoekers op om zondag niet massaal naar het centrum van de stad te komen.

Burgemeester Bart Tommelein. ©  Guy Puttemans

“Oostende is groot genoeg dus ik wil mensen vragen om de rustigere plaatsen op te zoeken en niet allemaal samen naar het centrum te komen.” Oostende zal zondag ook nog eens een aantal extra stewards inzetten, bovenop de extra’s die zaterdag al voorzien waren. Ook zullen auto’s sneller worden omgeleid naar randparkings.

Volgens de burgemeester is de uittocht van dagjesmensen wel vlot verlopen. “De NMBS had zoals deze zomer verschillende rijen ingericht per bestemming, waardoor alles zonder incidenten kon verlopen”, aldus Tommelein.

De uittocht van toeristen in Blankenberge kwam pas laat op gang. Daar gaf de burgemeester te kennen dat het wel even vrij druk werd in het station. “De NMBS weigerde enkele reizigers omdat de treinen te vol zaten. Die mensen bleven dan even staan in ons station. Al bij al was het een drukke dag maar het was beheersbaar. Nergens waren er incidenten en de mensen hielden zich goed aan de regels”, aldus burgemeester Daphné Dumery.

Extra treinen

Ook de NMBS zegt dat de terugkeer van de dagjestoeristen vlot verloopt. Net als in de voormiddag zette de spoorwegmaatschappij drie extra treinen in die klaar stonden voor als het te druk zou worden.

Door het zonnige en zachte weer was het drukker op verschillende treinen, niet enkel naar de kust, maar bijvoorbeeld ook naar Antwerpen en de Ardennen. De NMBS houdt dit weekend tien treinen stand-by op een aantal strategische plaatsen. Die kan de maatschappij snel inzetten als het ergens te druk wordt. Er was ook extra veiligheidspersoneel in de stations.

Volgens NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman hebben die maatregelen gewerkt. “Het is al bij al goed verlopen. Er waren geen grote incidenten. Veiligheidsmensen en treinpersoneel hebben goed gewerkt”, zegt hij. De spoorwegmaatschappij blijft reizigers wel aanraden om de NMBS-app te checken voor vertrek. In die app is te zien hoe druk het in een bepaalde trein is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER