Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Annelies Verlinden (CD&V). © BELGA

Minister Verlinden toont begrip voor politie die niet overal evenveel boetes uitdeelt: “Het is een inschatting van de lokale politie hoe men mensen precies verbaliseert”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. “Niet het verstandigste om te doen”, zegt Verlinden in gesprek met HLN LIVE. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn. 

145 reacties

  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Geen eenheid van commando, geen eenheid van structuur. Evenveel diversheid in werking en opdrachten, als er burgemeesters zijn.
  • Albert Jacobs

    3 jaar geleden
    De ene krijgt een boete de anderen weer niet...en Verlinden is daar door onkunde daar allemaal mee akkoord
  • Hans Witte

    3 jaar geleden
    De regels hangen dus af van waar je je bevindt of met welk been de agent uit zijn bed is gestapt. Ik dacht nochtans dat de wet of regels voor elke Belg gelijk waren? Aan de kust dit weekend viel het me op hoeveel grote families er waren, een meeneemcafé met statafels op het terras met de aanwezige mensen die er gretig gebruik van maakten. Dan hoor je de verhalen van mensen die beboet worden omdat ze een tafel gebruikten aan zo een meeneemcafé om er hun suiker in de koffie te doen.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Verlinden wil dus eigenlijk zeggen dat het totale willekeur is.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Het hangt af van de plaats en de cultuur.