Pro-Chinese betogers zwaaien met de Chinese vlag in Hongkong
Volledig scherm
Pro-Chinese betogers zwaaien met de Chinese vlag in Hongkong © AP

Hoge Chinese ambtenaar: “Hongkong moet bestuurd worden door fervente patriotten”

Hongkong moet bestuurd worden door "fervente patriotten". Dat heeft Xia Baolong, het hoofd van het Chinese bureau voor Hongkong en Macau, vandaag gezegd. Dat orgaan coördineert de samenwerking tussen het centrale Chinese gezag en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau.

  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeldzaak’
    Update

    Jurylid stapt op nadat identiteit uitlekt, ander lid ontslagen bij start Trumps ‘zwijggeld­zaak’

    Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor zes van de twaalf juryleden overbleven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend. Tegen de middag werd dan ook nog een tweede reeds geselecteerd jurylid “ontslagen”, nadat bleek dat hij gelogen had.