Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © EPA

Onze opinie. Omdat we ons met Kerstmis niet lieten verleiden, moeten we nu iets minder lijden

'We staan voor cruciale weken.' Die wollige waarschuwing horen we nu al maanden. Het ondergraaft stilletjes het vertrouwen in de wetenschap. Daarom was de persconferentie van de premier - jawel - cruciaal. Ze gaf een blik op de machinekamer. Op de radertjes die onze vrijheden beperken. Op een moment dat de maatregelen steeds meer aanvoelen als een strop om de nek. Het was slim en helder. Punt.

14 reacties

  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Duidelijk een schoothondje van De Croo.Rebellerende perslui worden niet getolereerd.Thierry Baudet en Wilders en Vlaams Belang leggen daar iedere dag de nadruk op.Ik heb compassie met zulke medialui.Misschien denken ze er anders over als ze wat ouder worden.Als de perslui van NOS al anonieme wagens moeten gebruiken dan zegt dit wel genoeg!
  • Rudy Fosselle

    3 jaar geleden
    @Eric Raes: we hadden in maart al eens een volledige lockdown. Wat heeft het geholpen? Absoluut niets...
  • Ramon Simon

    3 jaar geleden
    Men wil versoepelen net voor het vaccineren begint? Reken op 6-7 maand tegen dat ze rond zijn. Als iedereen het virus de volgende 6 maanden krijgt heeft vaccineren geen zin. Het aantal besmettingen was nooit laag genoeg. Slecht beleid en traagheid kosten tientallen miljarden extra.
  • francois nys

    3 jaar geleden
    nys de moment dat de bevolking in opstand komt, zie ik altijd maar dichter komen , maar onze klungellaars willen het niet snappen, ze zouden beter de pijp aan maarten geven en opstappen
  • Frans Vandermaelen

    3 jaar geleden
    Deze regering bevestigt hiermee nogmaals haar minachting voor de burgers.