Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

OVERZICHT. Dit verandert er voor leerkrachten na sociaal akkoord over vaste benoemingen

Leerkrachten kunnen binnenkort sneller benoemd worden, maar ook sneller ontslagen worden. Dat zijn Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale partners uit het onderwijsveld overeengekomen.

49 reacties

  • Ben Haest

    3 jaar geleden
    Mevrouw Verpoorter, minister Weyts doet meer dan zijn best in de vlaamse regering die wel degelijk gekozen is door het volk.Noem me even de flaters op die hij zou begaan hebben? In de privé geldt er ook geen vaste benoeming .
  • Frank Van den Eynde

    3 jaar geleden
    Er worden internationale vergelijkingen (Pisa) boven gehaald.Mag ik er op wijzen,dat we vroeger top voetbalprestaties hadden.Toen is professionalisering boven komen drijven. Plots lukt geen Belgische ploeg meer door de voorrondes van de CL te raken.Zijn onze voetbalploegen slechter geworden?Nee,de ander zijn beter, Waarom? De wet van grote getallen.Ik zie nu al veel leerlingen knokken om de humaniora succesvol af te maken.Burn-out nu ook in scholen is niet veraf!
  • willems michel

    3 jaar geleden
    11 jaar heb ik gewacht om benoemd te worden en toen heb ik er de brui aan gegeven zoals vele anderen. Het tekort aan leerkrachten probeert men op te vangen met mensen zonder pedagogisch diploma en de belofte om na een jaar benoemt te worden. Vroeger werden we beoordeeld door een inspectie, vandaag krijgt iedereen goed om dat men geen vervanger heeft. Ik sta echt niet stom dat het onderwijs achteruit gaat.
  • steve wils

    3 jaar geleden
    Goed idee invoeren voor de politiekers niet presteren weg ermee
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Ben Weyts , stop met de regering en geef uw ontslag en neem de rest van de regering mee waarvoor wij niet gekozen hebben. U heeft al genoeg flaters begaan. Hoeveel leerkrachten zullen er dan niet buiten vliegen omdat ze niet genoeg slijmen bij de directie...