Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
Pensioenminister ­Karine Lalieux (PS). © Photo News

Minister Lalieux (PS) ontkent dat ze minimumpensioenen wil verhogen met geld uit tweede pijler

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) spreekt tegen dat ze de aanvullende pensioenen zwaarder wil belasten om zo de minimumpensioenen te kunnen verhogen. De PS-minister reageert daarmee op een bericht in Het Nieuwsblad en De Standaard.

83 reacties

  • jos De Decker

    3 jaar geleden
    Nog een argument om België te splitsen.
  • Jean-Claude Van Meirhaeghe

    3 jaar geleden
    Laat de politiekers en hoge ambtenaren ook eerlijke belastingen betalen ipv alles in hun zakken te houden dat zou al wat eerlikker zijn, het is altijd op de werkende hun kop dat ze zitten,.de profiteurs in Brussel
  • Hans Bolsens

    3 jaar geleden
    Beste politici, begin dan net zoals in NL en in kwasi alle andere landen van de wereld met slechts 1 regering bestaande uit capabele mensen. Zodoende zal elke burger al automatisch er een hoger pensioen op nahouden. Spijtig voor al die andere postjespakkers, maar dit is echt het allereerste dat dient te gebeuren in deze materie waar de politiek zich steeds verder in wegwringt. Met alle nadelige effecten ermee uiteraard.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    Zet op pensioenuitkeringen van politici en hogere ambtenaren een maximum van drieduizend euro netto per belastingplichtige en wonend in dit land ondanks een bruttopensioen van zevenduizend euro en meer.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    In 1993 werd de pensioenmalus afgeschaft. Voordien was er een korting van 5% voor elk jaar dat men voor 65 met pensioen ging. In geen enkel Europees land gaan mensen zo vroeg met pensioen als hier. Voor ambtenaren geldt geen plafond: kostprijs ook 10 miljard per jaar. Het is onvoorstelbaar dat clubs van 5000+ pensioengenieters zoals de hoge raad voor financiën en de pensioencommissie voorstellen om de private pensioenen, waarvoor zelf gespaard is hoger te belasten.