©  Hollandse Hoogte / Dolph Cantrijn

OPROEP. Sta jij al jaren in het onderwijs zonder benoeming?

Hasselt -

Vanaf september 2022 zullen leerkrachten na een volledig schooljaar al zicht krijgen op een vaste benoeming. Daarnaast zal de ontslagprocedure in het onderwijs vereenvoudigd worden.

LEES OOK. Leerkrachten sneller benoemd maar ook makkelijker ontslagen

Tot nu toe had je 580 dagen anciënniteit nodig vooraleer je uitzicht kreeg op een vaste benoeming, en 690 dagen om effectief vast benoemd te worden. Vanaf september 2022 zal het nog 290 dagen, of een volledig schooljaar, duren vooraleer leerkrachten uitzicht krijgen op een vaste benoeming, en 360 dagen voor een effectieve vaste benoeming. Maar ook de evaluatieprocedure wordt herzien, waardoor het makkelijker wordt om een leerkracht te ontslaan.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil op die manier het lerarenberoep weer aantrekkelijker maken en ervoor zorgen dat beginnende leerkrachten na maximaal drie jaar weten waar ze aan toe zijn. “Niet zelden zijn beginnende leerkrachten zeven à acht jaar op de sukkel”, zei hij daarover woensdagochtend tijdens een persconferentie.

OPROEP. Sta jij in het onderwijs en ga je al jarenlang van de ene vervangopdracht naar de andere zonder zicht op een vaste benoeming? En wil je daarover getuigen? Laat het ons dan weten via dit formulier.

 desa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer