Vrouw met mondmasker aan de Eiffeltoren
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouw met mondmasker aan de Eiffeltoren © REUTERS

Explosieve toename aantal besmettingen in Frankrijk, twintig departementen onder verscherpt toezicht: wat is er aan de hand?

Alle coronamaatregelen ten spijt, het aantal besmettingen is sinds enige tijd weer fors aan het stijgen in Frankrijk. De situatie is zodanig verslechterd dat in bepaalde gebieden extra beperkingen nodig zijn. De Franse regering heeft beslist om twintig departementen onder verscherpt toezicht te plaatsen wegens de sterke circulatie van het virus. Een overzicht.

24 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Op dit moment gaat het nergens goed, dus ook niet in Frankrijk. De covid-varianten slaan nu toe. Hier op het platteland was er al een probleem met de infrastructuur, nu is het nog erger. Je kan hier maar beter niks voor krijgen. Mijn Vlaamse buren kregen een afspraak voor een medisch onderzoek pas in april. Ze zijn halsoverkop naar België gereden: afspraak in Antwerpen vorige vrijdag. Direct. Dus ik denk dat België nog steeds beter af is dan hier op het Franse platteland.
  • jozef vanslembrouck

    3 jaar geleden
    Ja Wilma de gemakkelijkste oplossing zeker, laat de natuur zijn gang gaan. Simpel wat weinig helpt, bij ziekten, natuurrampen, oorlogen, laat het los, komt allemaal wel goed. Dan maar hopen dat ik op de goede plaats verblijf en wat geluk heb. Ja humaan hoor.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Groot gelijk Wilma!!
  • Noella Vancompernolle

    3 jaar geleden
    Gelukkig dat er maatregelen zijn, anders zou het nog veel erger geweest zijn.
  • Luc Snykers

    3 jaar geleden
    We hebben het nog altijd NIET begrepen Moeder aarde wil met meer respect en zorg behandeld worden .Iedere keer dat we terug voor ons naar normaal willen overschakelen zal moeder aarde zwaarder toeslagen tot we het begrepen hebben .