De infostand van Huawei tijdens het 'Mobile World Congress (MWC)' in Shanghai
Volledig scherm
De infostand van Huawei tijdens het 'Mobile World Congress (MWC)' in Shanghai © REUTERS

“Huawei wil eigen elektrische auto op de markt zetten”

Het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werkt aan een eigen elektrische auto. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden. Het bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen voor een  elektrische auto.

7 reacties

  • paul verspeelt

    3 jaar geleden
    Zolang het sukkelen blijft , alsof je met een diesel met een brandstoftankje van 10 of 15 liter rondrijdt , dat een half uur nodig heeft om vol te druppelen , zullen die elektrische prullen een marginaal verschijnsel blijven.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Het gaat niet om de verkoop uit het verleden, maar om die van de toekomst. Met een beetje wachten bouw je geen expertise op. Kijk maar eens waar Tesla, Rivian, Lucid Air, Hyundai, Nissan ... nu mee op de markt komen. Ze zetten de Europese constructeurs op een hopeloze achterstand. Goed dat de EU hen nu verplicht om meer elektrisch te produceren, anders was het helemaal de boeken toe.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Met nog maar 0.1% van de totale autovloot wereldwijd dat elektrisch rijdt, hebben de Europese producenten nog alle tijd, beter beetje langer testen en wachten zodat ze toch betrouwbaar zijn ipv direct op de markt te gooien met veel kleine en grotere problemen in het begin. Mensen die problemen ondervonden hebben kopen dat merk niet meer terug.
  • Hugo Vangeleyn

    3 jaar geleden
    Ook Japanners verkochten 50 jaar geleden zogezegd brol. Binnen afzienbare tijd is 50% van ons wagenpark Chinees. Enkel zij die denken dat ze een premium merk nodig hebben kopen nog een chique sleetje. De rest zal verdwijnen.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Europese constructeurs hebben de trein van de elektrificatie gemist, en zullen daarvoor een hoge prijs betalen.