Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © AP

Al meer dan helft van besmettingen door Britse variant: “In twee weken tijd 68 patiënten extra op intensieve zorg”

De voorbije week is naar schatting 53 procent van de coronabesmettingen in ons land veroorzaakt door de Britse variant van het virus. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd tijdens de persconferentie over de coronasituatie. Een week eerder was dat nog 38 procent. "De Britse variant blijft dus verder oprukken", zegt de viroloog. Daarnaast wordt 2,2 procent van de besmettingen veroorzaakt door de Zuid-Afrikaanse variant en nog eens 0,9 procent door de Braziliaanse variant. In twee weken tijd  is het aantal patiënten op intensieve zorg met 68 gestegen, naar 368 in totaal.

10 reacties

  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    Deze persoon is wel een dieren arts zeg. En dienen gek komt hier zeggen wat wij moeten doen en laten. De wereld op zijn kop.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Natuurlijk, de 80- en 90-jarigen zijn bijna allemaal ingeënt.
  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Ze weten nooit wat de oorzaak is van een bepaalde stijging. Na een jaar is het nog steeds nattevingerwerk en berekend gokken. Wetenschappelijk is het niet echt.
  • Patrick Bresseleers

    3 jaar geleden
    Ik hoor ze het een maand geleden nog zeggen ... grenzen dicht om de varianten buiten te houden ... dus het bewijs is nu wel geleverd dat dit geen fluit uithaalt ! Allemaal natte vingerwerk ! Misschien komen de virussen wel mee met de wind ... en dan gaan we nog lang bezig zijn ...
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    De ouderen houden zich méér aan de regels daarom die verschillen !