Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Mist veroorzaakt jaarlijks 160 slachtoffers op de weg

Ons land kent jaarlijks niet meer dan veertig mistige dagen. Toch veroorzaakt mist op de wegen elk jaar 160 doden of gewonden bij ongevallen als het zicht minder dan honderd meter bedraagt. De ernst van ongevallen in de mist is bijna twee keer zo zwaar als gemiddeld: 34 doden per 1.000 ongevallen tegen gemiddeld 18 doden per 1.000 ongevallen. Verkeersinstituut Vias wijst daar zaterdag op, vanwege de 25ste verjaardag van de kettingbotsing op de E17 in Nazareth.

12 reacties

  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Eenvoudig! Blijf in je kot als er mist is!!!
  • Elsje vervoort

    3 jaar geleden
    Verbied de mist, verbied de virussen, verbied alcohol, verbied alles maar laat de mensen kweken als konijnen en dan komt alles goed.
  • roger eeckhout

    3 jaar geleden
    'S morgens ,bij valavond en tijdens dichte mist doet iedere weggebruiker de lichten aan,behalve de fietsers.Maar bij ongeval wie heeft het dan gedaan?
  • Jos Plessers

    3 jaar geleden
    Wanneer gaat de wetenschap een bril ontwikkelen,die mist"doet verwijnen".Maw,een bril,die ervoor zorgt,dat het lijkt alsof er geen mist is.Dit is een uitdaging,beste wetenschappers.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    En toch zijn er mensen die er in slagen om in dichte mist volledig zonder lichten te rijden. Er worden ook te veel obstakels op de weg geplaatst die in de dichte mist niet zichtbaar zijn om de wegen "veiliger" te maken.