© Google Street View

Drie politieteams achter twee inbrekers: vlucht eindigt op kerkhof

Twee mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt nadat ze probeerden in te breken in een woning in de Mevrouw Courtmansstraat in Berchem.

doro

Rond 2.50 uur werd de politie naar een woning in de Mevrouw Courtmansstraat gezonden omdat onbekenden aan de voordeur stonden te prutsen. De verdachten waren inmiddels weggevlucht in de richting van de Elisabethlaan. Daar werd een van hen door een toegesnelde patrouille tegengehouden.

De man had een rugzak bij zich en wierp die in het gezicht van een van de inspecteurs. Hij vluchtte het kerkhof in achternagezeten door de inspecteurs.

Derde politieteam

Intussen had een andere patrouille een tweede verdachte opgepakt op de hoek van de Elisabethlaan en de Troyentenhoflaan. Een derde politieteam kon even daarna de weggevluchtte man vanachter een grafzerk plukken.

Beide mannen (een 32-jarige Rus uit Borgerhout en een 24-jarige Pool uit Deurne) werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiekantoor. De Rus had nog een bevel tot gevangenneming op zijn naam staan na een vonnis van de correctionele rechtbank van Antwerpen op 2 januari 2017.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER