In Primo is te lezen hoe koning Willem-Alexander en koningin Maxima onder vuur liggen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
In Primo is te lezen hoe koning Willem-Alexander en koningin Maxima onder vuur liggen in Nederland. © ANP

Nederlands koningspaar liep enorme imagoschade op tijdens corona: “De roep om de afschaffing van de monarchie wordt steeds groter”

RoyaltyZe golden jarenlang als het vrolijkste en het meest geëngageerde koningspaar ter wereld, maar koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) worden nu beschouwd als arrogante yuppies die alle regels aan hun laars lappen. “De Nederlanders zijn klaar met hen”, zegt een royaltywatcher. “Ze hebben tijdens deze coronacrisis een ongelooflijke imagoschade opgelopen die nauwelijks nog te herstellen is.”

29 reacties

  • Jellis Van Herzele

    2 jaar geleden
    De grote jan uithangen en de gewone mensen als voetvolk bekijken. Als ge geen zorgen hebt , als;je alles hebt wat je hartje beheer, nooit moeten werken. Dan kan ik ook lachen en zwaaien. Onozelaars.
  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Miljarden bezitten en toch jaarlijks van de regering nog ca een miljoen erbij krijgen.. bovendien geen belasting daarover betalen. Waarom dat geld niet naar de zorg.. zij hebben meer dan geld genoeg.
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    Een schande dat die koningshuizen nu nog bestaan. Zoveel armoede op de wereld. En zij leven gans hun leven in luxe en rijkdom.
  • Bert Thijs

    3 jaar geleden
    Erfopvolging als top op de staatsstructuur is sowieso een middeleeuws verschijnsel.
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Kijk, als ge iemand miljoenen geeft, moet ge achteraf niet komen klagen dat hij er een boot of huis van koopt. Zolang alles binnen budget is, doet hij ermee wat hij wil in principe. Renovaties op kosten van of services buiten budget (ie "bruikleen vliegtuig") dat zijn andere zaken natuurlijk. Maar dat heeft de regering zelf in handen.