In een woonzorgcentrum in Anzegem is er even geen bezoek meer mogelijk, vanwege een corona-uitbraak. Doordat de vaccinatiegraad er hoog ligt, zijn er weinig bewoners of personeelsleden die zich ziek voelen.
Volledig scherm
PREMIUM
In een woonzorgcentrum in Anzegem is er even geen bezoek meer mogelijk, vanwege een corona-uitbraak. Doordat de vaccinatiegraad er hoog ligt, zijn er weinig bewoners of personeelsleden die zich ziek voelen. © BELGA

Slechts 6 procent van Vlaams rusthuispersoneel weigert vaccin. Maar niet overal is dat aantal even laag

Van alle medewerkers in Vlaamse woonzorgcentra heeft 88 procent zich laten vaccineren. De helft van wie nog geen vaccin kreeg, had daar een goede reden voor en laat zich mogelijks alsnog inenten. Slechts 6 procent weigert pertinent. Het contrast met Brussel en Wallonië is groot.

45 reacties

  • Patrick Peeters

    3 jaar geleden
    Alles wijst erop dat het vaccin niet doeltreffend is, anders waarom moet iedereen zich laten vaccineren, de niet gehypnotiseerde door de media hebben gelijk om te wachten, zelfs voor het Ebola vaccin is er 5 jaar nodig geweest om het goed te keuren.
  • Koenraad Coussee

    3 jaar geleden
    Ronan, informeer eerst goed vooralleer dit te beweren. Momenteel wordt het bezoek beperkt omdat de bewoners nu niet gevaccineerd bezoek kan besmetten.
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Ik zit niet in de medische sector maar staat dit ook ergens vermeld in hun toenmalig contract tussen werkgever en werknemer? Dus ze hebben waarschijnlijk geen poot om op te staan. En als verplichting zich opdringt is het contractbreuk.
  • Freddy Sonnemans

    3 jaar geleden
    Begin eerst met de vrije keuze(Oxford/AZ of genetisch experiment) te garanderen.
  • Els Houbrechts

    3 jaar geleden
    Wat is het verschil met de verplichting van (para) medisch personeel om zich in te enten tegen hepatitis? Het coronavaccin dient bovendien om ook anderen te beschermen, vooral de patiënten, de zwakkeren. Het is je persoonlijke plicht om je in te enten als je een zorgberoep hebt, als je ook maar iets inzit met je patiënten. Als patiënt moet je er kunnen vanuit gaan dat je goed omringd wordt door mensen die je niet nog zieker willen maken.