De XC40 Recharge, de eerste elektrische auto van Volvo.
Volledig scherm
De XC40 Recharge, de eerste elektrische auto van Volvo. © BELGA

Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's bouwen

Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken, en wil die alleen online verkopen. Dat meldt het Zweeds-Chinese automerk. De beslissing betekent het einde van de brandstofmotor voor het bedrijf, dat daarmee wereldwijd kiest voor een fundamentele transformatie. Toch betekent de ingrijpende beslissing niet dat dealers moeten sluiten, klinkt het.

84 reacties

  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Mogen we nog lachen? Gaan ze de parkeerplaatsen in de steden omzetten tot laadpalen die gebruikt kunnen worden tegen woekerprijzen? DAT is onze toekomst!
  • rony lauwers

    3 jaar geleden
    Opgepikt uit de promotie van de MG ZS ( elektrische chinese SUV ) rijbereik aan 30km per uur = 263 km. Aan 120 KM/uur = 144 km ... Vanuit Overijse geraken we zelfs niet aan zee. In de winter en zeker als het vriest, mag je hier nog een mooi percentage afdoen...
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Een electrische auto kan voor sommige mensen een goede oplossing zijn, maar voor andere mensen een minder praktische oplossing. Ik begrijp echter niet waarom we de electrische auto moeten zien als het enige vervoermiddel van de toekomst. Als het zo was zouden geen fiscale voordelen nodig zijn en zou een verbod op verbrandingsmotoren niet overbodig zijn. Laat toch wat meer vrijheid om individuele keuzes te maken.
  • Gilbert Dejonghe

    3 jaar geleden
    Er zijn geen laadpalen genoeg en de auto is veel te duur . Waarom maken ze geen wagens die zich zelf opladen tijdens het rijden . Van waar gaan ze die stroom blijven halen ? Van een zonnepaneel die ook belast word .
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Hoie moeten mensen in een appartement binnenkort hun wagens opladen? Hoe gaan we dat doen als zelfs nu al ons elektriciteitsnet overbelast is? Waarom is het onderhoud van elektrische wagens zoveel duurder vergeleken met een klassieke wagen? Heel dat gedoe is onbetaalbaar tenzij je een bedrijfswagen hebt.