Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Vlaams Belang: “Geef eigenaars van zonnepanelen gegarandeerde vergoeding voor teruglevering stroom”

Oppositiepartij Vlaams Belang wil dat energieleveranciers een gegarandeerde minimumvergoeding voor de ‘teruglevering’ van stroom van zonnepaneeleigenaars aanbieden. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) ziet daar de noodzaak niet van in. “Een zoveelste slag in het gezicht van de gedupeerde zonnepaneeleigenaars”, vindt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens.

71 reacties

  • peter muylaert

    3 jaar geleden
    Vlaams Belang, als jullie in 2024 tezamen gaan met de NVA, wie zijn programma gaan jullie volgen? Dat van de rijken en zelfstandigen (NVA) of dat van jullie?
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    De terugdraaiende meter is een zeepbel. Dit werkt zo lang er niet te veel mensen gebruik van maken. Maar stel dat iedereen zonnepanelen zou leggen, dan zijn er in de zomer geen centrales nodig, in tegendeel, maar in de winter wil dan iedereen elektriciteit, wie gaat die produceren als er niemand betaalt?
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    In plaats van particulieren te misleiden en op te lichten, kan de regering het ook anders aanpakken. De regering kan zélf grote oppervlakten vol ZP kopen, die aldus eigendom zijn van de staat. De opgewekte elektriciteit kan de regering dan verkopen aan leveranciers. Wat we nodig hebben, is meer staatsinmenging en minder overbodige bedrijven, die overal roet in het eten gooien.
  • Marc Devuldere

    3 jaar geleden
    De dag dat de technologie er is om gans het jaar door volledig onafhankelijk mijn huis van energie te voorzien zullen de energieleveranciers direct buiten liggen.
  • Gunter Nuyens

    3 jaar geleden
    Als de leverancier de stroom opkopen, betalen zij daar ook btw op of zijn wij weer de dupe.