Direct naar artikelinhoud
NieuwsToerisme

Qantas lanceert ‘mystery flights’: ‘Unieke ervaring voor mensen die weer willen reizen’

Qantas lanceert ‘mystery flights’: ‘Unieke ervaring voor mensen die weer willen reizen’
Beeld AP

In een poging om het binnenlandse toerisme een duwtje in de rug te geven, lanceert de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas enkele ‘mystery flights’. Wie een ticket boekt, weet niet naar welke bestemming hij zal vliegen.

en

Qantas voerde in de jaren negentig al dergelijke vluchten uit, en blaast het concept nu nieuw leven in. Vanuit de steden Sydney, Brisbane en Melbourne zullen drie ‘mystery flights’ de reizigers naar een bestemming brengen op maximaal twee uur vliegen. Daar brengen ze een dag vol activiteiten (zoals bijvoorbeeld snorkelen, wijnproeven, gastronomie ...) door, waarna ze terugkeren naar hun vertrekplaats. Het goedkoopste ticket kost 737 Australische dollar, omgerekend 476 euro.

“Onze klanten vertellen ons dat het tegenwoordig een beetje een mysterie is naar waar ze wel en niet kunnen reizen binnen Australië”, zegt klantenrelaties Stephanie Tully in een persbericht. “Deze vluchten maken van dat mysterie iets positiefs door een unieke ervaring te creëren voor de vele mensen die weer willen reizen.”

Voor Qantas zijn de vluchten een manier om weer meer personeel aan het werk te krijgen, maar naar eigen zeggen ook om de lokale toeristische spelers te ondersteunen.

Eerder tijdens de coronacrisis lanceerde Qantas ook al ‘vluchten naar nergens’. Dat waren rondvluchten, van en naar dezelfde luchthaven, waarbij er langs een reeks Australische bezienswaardigheden gevlogen werd. Er kwam heel wat kritiek op de milieu-impact van dergelijke vluchten.

Passagiers nemen foto's tijdens een van de 'vluchten naar nergens' die Qantas vorig jaar uitvoerde langs een reeks Australische bezienswaardigheden.Beeld Getty Images