Manchester United naar finale League Cup ondanks nederlaag in Hull

Manchester United verloor de halve finale van de League Cup met 2-1 maar stoot alsnog door naar de finale tegen Southampton na een 2-0-zege in de heenwedstrijd op Old Trafford. Marouane Fellaini scoorde toen het (beslissende) tweede doelpunt maar mocht in Hull pas in het slot invallen.

vml

Hull City kreeg na heel licht contact in de grote rechthoek een penalty. Tom Huddlestone (35.) bracht de thuisploeg vanaf de stip op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic kreeg op slag van rust een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar doelman David Marshall bracht redding met één hand. Na de pauze wilden ook de Red Devils een penalty, maar hun wens werd niet ingewilligd tot ergernis van coach José Mourinho.

Iets na het uur zorgde Paul Pogba dan toch voor de gelijkmaker. Tussen een bos van benen tikte de Franse sterspeler de 1-1 tegen de netten. Tien minuten later strandde de kopbal van Marcus Rojo tegen de lat, maar ook bij Hull kopte Oumar Niasse het leer tegen het doelkader. Vijf minuten voor tijd zorgde Niasse met een doelpunt van dichtbij voor een prangende slotfase, maar verder dan 2-1 kwam Hull niet meer. Fellaini startte op de bank en kwam in de blessuretijd tussen de lijnen.

Op 26 februari kruist Manchester United in het mythische Wembleystadion de degens met Southampton, dat in zijn halve finale Liverpool uitschakelde. Vorig jaar ging Manchester City met de League Cup aan de haal.