Maaike Cafmeyer.
Volledig scherm
Maaike Cafmeyer. © AFP

“We moeten elkaars bondgenoten zijn”: Cafmeyer, Slongs en Demba over freedom of speech

Op de vooravond van Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart organiseerden ‘Women in Film, Television & Media Belgium’ een digitale conferentie. Verschillende sterke sprekers passeerden er de revue waarbij actuele thema’s werden aangesneden. In een panelgesprek hebben Maaike Cafmeyer, Aminata Demba en rapper Slongs het over gevoelige thema’s rond genderongelijkheid.

18 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Mannelijke, viriele complimentjes zijn soms ruig en direct, maar vergis u niet: vrouwen vinden dit heerlijk. Tegelijkertijd verwachten vrouwen wel dat mannen superhoffelijk zijn en ten alle tijde de gentleman, de organisator, de initiatiefnemer, de regisseur, de doener, etc. De underdogpositie (van de vrouw) is ideaal om te profiteren van het inherent schuldgevoel van de upperdog (de man). Deze positie behouden betekent: alles laten zoals het is en blijven klagen ...
  • Maria Scheuts

    3 jaar geleden
    Inderdaad, vrouwen dienen hun zonen op te voeden ipv hen op te hemelen en hen ook betrekken bij de huistaken. En vrouwen moeten eens leren om niet het spel van de mannen mee te spelen, om in een relatie te geraken en daarin solidair te zijn. Uw zelfrespect gaat boven gelijk welke relatie! Mannen trekken steeds partij voor mekaar, als vrouwen slachtoffer zijn, dus solidair zijn met uw zusters.
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Ze verdiende minder dan een mannelijke medeacteur? Heeft dat niet meer te maken met acteertalent of bekendheid dan met vrouw of man zijn? Volgens mij hebben die allemaal een verschillend contract. Ik denk wel dat bijvoorbeeld Peter Van Den Begin een hogere marktwaarde heeft dan Cafmeyer.
  • dirk verhelst

    3 jaar geleden
    Vrouwen die medestanders zijn ! Dan is er nog veel werk aan de winkel vrees ik !!
  • Raoul Rouma

    3 jaar geleden
    Wat voor een poging is dit nu weer? Zou die zich niet beter wat afzijdig houden?