AZ Damiaan
Volledig scherm
© AZ Damiaan

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen op weekbasis blijven stabiel

Van 3 tot 9 maart zijn gemiddeld 150,3 mensen met Covid-19 opgenomen in de ziekenhuizen, een daling met 1 procent in vergelijking met de week voordien. Ook het aantal besmettingen daalt lichtjes, terwijl het aantal overlijdens een beetje stijgt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens die Sciensano heeft gepubliceerd.

19 reacties

  • Marc Van Leuven

    3 jaar geleden
    het wordt tijd dat ze stoppen met die gemiddelden, dat zijn de gegevens die je niet wil, we willen weten hoe het elke dag gaat, niet ??
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Boetes omhoog en vollebak spuiten
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Geen zorgen, we gaan versoepelen. Waarom geen derde keer tegen dezelfde steen stampen? Kan dat spreekwoord niet veranderd worden? Politici kunnen dat toch?
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Dit noemt men dan : blij zijn met een dooie mus. Enkel onze aanpak is wel een hele dure tov sommige Aziatische landen. Met onze halfslachtige aanpak krijgen we het virus nooit echt onder kontrole.
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Zelfs gezonde mensen kunnen sterven aan corona ... Dat overgewicht een factor extra is. Zogezegd is mijn bmi te hoog als je puur naar de statistieken kijkt. Maar zelfs de arts zegt dat mijn botten gewoon extra zwaar zijn. Zelfs als ik vroeger 4-6 u per dag sport zat ik over mijn ideaal gewicht en dat was toen al 10kg te veel. Nu kan er gerust wel wat af, daar niet van. De langdurige gevolgen en schade aan vitale organen, vermoeidheid is het probleem. En dat heeft niks met overgewicht te maken