Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Federaal begrotingstekort loopt tijdens pandemie op tot 29 miljard

Het federale begrotingstekort loopt in 2021 op tot 29 miljard euro, of 4 miljard euro meer dan voorzien bij de begrotingsopmaak in november. Dat blijkt vandaag uit het rapport van het Monitoringcomité. Dat document vormt doorgaans de start voor de bijsturing van de begroting.

10 reacties

  • Fonny Labie

    3 jaar geleden
    1 Belgische regering ipv 6. Alle zogenoemde steun terug laten betalen over max 3 jaar. Belxit etc. Genoeg manieren om het gat te dichten en zoals elk normaal persoon of bedrijf schuld aflossen
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    De uitgestelde betalingen van bedrijven worden hier afgetrokken, maar het is slechts uitstel en moet nadien betaald worden, dat is dus geen kost tegen de 0-rente. Wat wel een extra kost is, en elk jaar opnieuw, zijn alle bijkomend aangeworven ambtenaren en de verhogingen van de pensioenen. Zodanig dat we in 2023 al met 17 miljard tekort zitten, in plaats van 10 miljard in 2019. Onzichtbaar tekort zijn de afgestelde investeringen in wegenbouw bijvoorbeeld. In de file wordt geen geld verdiend.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Dat ze eens de jaren leegstaande verkrottende gebouwen van FOD gebouwen verkopen .Dat zou getuigen van een degelijk beheer van openbare goederen
  • Andté Herbots

    3 jaar geleden
    De regering kan een Verhofstadtje doen door,als ze nog eigen gebouwen heeft,die te verkopen om ze nadien te huren.
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Als ge de miljarden zonder enige kontrole door vensters en deuren gooit, dan wacht ons allen gegarandeerd een zware financiële kr-ater..