Geldexpert Geert Noels (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Geert Noels (rechts). © Getty Images, Gregory Van Gansen / Photo News

Aziatische landen pakten coronacrisis het best aan en dat laat zich voelen in de economie. Geert Noels: “Biedt mogelijkheden voor beleggers”

Covid-19 zag zijn levenslicht in Wuhan (China), en het zijn ook China en de Aziatische landen die de pandemie het best hebben aangepakt. “Hun economie en beurzen profiteren hiervan, wellicht voor heel lang”, zegt onze beursexpert Geert Noels. Hoe zijn ze daarin geslaagd? Wat kunnen we van hen leren én vooral: is het interessant om nu te beleggen in Aziatische aandelen? 

20 reacties

  • Hassan Oussehmine

    3 jaar geleden
    Goed bezig om Aziatische landen te nemen als voorbeeld. China dictatuur, Japan hoogst aantal zelfmoorden bij de jeugd, Thailand economisch op zijn gat. Myanmar burgeroorlog en kan nog zo wat landen opnoemen. Dus econoom zevert niet en vertel de waarheid. En oké hier was het ook een ramp maar we mogen nog een beetje onze mening zeggen. We gaan wel moeten opletten want democratie is hier ook wankel. Enkel Zwitserland is een echte democratie waar het volk iets te zeggen heeft.
  • Jork Theeten

    3 jaar geleden
    Klopt allemaal lieve mensen, maar ... je moet wel toegeven dat terwijl zij het probleem aangepakt hebben wij liggen te zeuren over onze verworven vrijheden.... Maar als we niet opletten dan zullen we binnenkort nergens nog naartoe moeten want de te betalen factuur zal onbetaalbaar worden... China was in mijn ogen al voor de pandemie wereldmacht nr 1 alleen word het voor velen nu pas duidelijk... dus leer er maar alvast aan te wennen.
  • Patrick Rasschaert

    3 jaar geleden
    Bij Aziaten is er ook een totaal andere mentaliteit bij het opvolgen van adviezen van de overheid of het nu om een totalitair regime gaat of niet. Hier probeert men bij een genomen maatregel onmiddellijk hoe men die maatregel kan omzeilen of niet opvolgen. Het maakt het voor een totalitair regime uiteraard gemakkelijker maar het is wel effectief. Miljoenen Chinezen kunnen hun oude leven terug opnemen zonder beperkingen
  • John Doe

    3 jaar geleden
    In Aziatische landen houden ze zich aan de regels, daar hebben ze geen Noels die zit te stoken om ze te negeren ook!
  • Erik Moens

    3 jaar geleden
    Beste mr. De Man. Wat u schrijft houdt volgens mij geen steek. We leven in een totaal andere politiek en sociale realiteit dan Azië (of China zoals u bedoelt?) Hier hebben we een (relatieve) democratie ginder een totalitair regime. Hier kan je bijv. nog met een gerust hart je gal spuien over politici. Ginder zat je al in een concentratiekamp samen met een paar miljoen Oeigoeren en je familie of krijg je het leger over je heen. Toch zijn er hier al fan zo te zien.