Anuna De wever
Volledig scherm
Anuna De wever © © Bart Leye

Nieuwe klimaatactie in ons land: “Nog altijd geen politieke actie ondervonden richting leefbare wereld”

In meer dan 50 landen vindt volgende week vrijdag een nieuwe klimaatactie plaats onder het motto #NoMoreEmptyPromises (geen loze beloftes meer, nvdr). In ons land organiseert Youth for Climate een opkomst in Brussel, al wordt die vanwege de coronamaatregelen beperkt tot 100 deelnemers. "We hebben nog altijd geen politieke actie ondervonden richting een leefbare wereld", zegt Anuna De Wever, een van de boegbeelden van de klimaatorganisatie.

41 reacties

  • geert Jonckheere

    3 jaar geleden
    Kunnen ze op vrijdagen weer gaan betogen(lees spijbelen) o ja....past perfect in het leerplan zeker?
  • Lisa Vanrompay

    3 jaar geleden
    Zich wenden tot de vervuiler China.
  • dirk andelhofs

    3 jaar geleden
    Er is nog werk aan de winkel Anuna, een aantal mensen zitten namelijk nog steeds in de ontkenningsfase.
  • Jo dhulster

    3 jaar geleden
    Ze heeft al veel meer energie verkwist in haar leven dan de vele mensen die ze de les wil spellen. Ze stimuleer zo dat ons leven steeds duurder word maar draag niet bij tot oplossingen. Ideaal voor de politiekers die extra belastingen willen innen. Ik wens alle betogers een fijne fietsvakantie toe en geen vliegvakantie.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Voor wat onze aarde al niet voor misbruikt wordt! De wereld wordt geleid door acteurs, tweede en derde generaties politici, en nu ook al kinderen! Macht en geld, is alles wat deze mediageile "redders" gemeen hebben. Neemt niet weg dat er mensen zijn die het goed menen, maar die vind je zelden voor de camera! En zeker niet in de hoge politieke kringen! Respect voor het milieu, begint thuis bij de opvoeding!