Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Europese Unie zet harder in op terugkeer en overname afgewezen asielzoekers

De Europese Unie wil harder inzetten op de samenwerking met derde landen om afgewezen asielzoekers en andere buitenlanders die geen verblijfsstatuut krijgen, over te nemen. Dat bleek vandaag op de Europese ministerraad Binnenlandse Zaken, die in het teken stond van het asiel- en migratiebeleid. Afhankelijk van de samenwerking die verleend wordt, kunnen de geldende visummaatregelen op bilaterale basis verstrengd of net versoepeld worden.

8 reacties

  • Etienne De Kesel

    3 jaar geleden
    Bij iedere wijziging van de betreffende wetgeving ging de slinger steeds in de richting van minder terugkeer en meer nieuwkomers. Die mensen kun je geen ongelijk geven, maar bekeken van onze kant is dit catastrofaal, meer vervuiling, meer files, meer misdaad, tekort water en elektriciteit - tekort gevangenissen - tekort sociale zekerheid - veel meer ongemak. We moeten op alles besparen en kleiner gaan wonen voor het milieu, maar ons aantal groeit constant op dezelfde oppervlakte.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    De tijd is rijp dat Europese gemeenschap alle koste voor repatriëring voor zijn rekening neemt. Al was het maar om hun falende beleid van de grenzen politiek te vergoeden. Dat landen niet langer de koste van repatriëring voor hun rekening krijgen en dat onderling door verwijzen makkelijker wordt. Indien België of Nederland vertrekkers Europa niet vrijwillig uit krijgen lukt dit Hongarije misschien wel. En kunnen zij landen misschien overhalen hun burgers terug te nemen.
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Wie gelooft deze mensen nog ? de naieve kuddedieren ? Tijd voor gezond verstand in het beleid en vooral veel minder politiekers en verspilling. Aanpak van de echte wereldproblemen zoals de overbevolking. Want daar begint elk probleem mee.
  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Ze gaan 2 maal aub zeggen ipv 1 maal. 't Zal niet veel helpen.
  • Freddie Lamers

    3 jaar geleden
    Juist meer migratie is het doel van de EU. Zij voeren agenda 2030 precies uit zoals beschreven. Dit bericht is maar voor de mensen zand in de ogen te strooien.